Lapsen huone

Lokakuussa juuri ennen syyslomaa aloitimme tutustumisen Sketch Up ohjelmaan. Kyseisellä ohjelmalla voimme piirtää sähköisesti huoneistoja ja kalustesuunnitelmia. Ohjelma sisältää rajalliset väri- ja materiaalivalinnat sekä ns. kirjaston, josta voi valita sisustukseen liittyviä kalusteita, materiaaleja yms.

Muutamien päivien harjoituksien jälkeen saimme tehtäväksi suunnitella lapsen huoneen.

Sain ilokseni suunnitella 4-vuotiaalle tytölle huonetta rintamamiestalon yläkertaan. Tyttö on eläväinen ja rakastaa kiipeilyä. Varsinaista lempiväriä ei ole vaan pitää väreistä. Kesän aikana oli ihastunut perhosiin ja ne myös nousivat esille haastattelutilanteessa. Vanhemmat halusivat korostaa turvallisuutta tytön eläväisyyden ja touhukkuuden vuoksi. Lisäksi yö-valo on tarpeellinen, tyttö ei halua nukkua ilman sitä.

Värimaailman suunnittelua….

Suunnitelmaa oli mukava tehdä, sänky ja kaapistot löysivät heti paikkansa. Kiipeilyä varten kapeat tikapuut ja lelulaatikostosta portaat sille yhdelle seinälle. Tikkaiden alle iso lattiatyyny johon voi hypätä….

Lisäksi pieni pöytäryhmä, joka mahdollistaa leikkimisen nukkekodilla sekä piirtämisen ja palapelit. Huoneen kalustus haluttiin pitää vähäisenä, jotta tilaa jää leikkimiseen sekä helpottaa siivousta. Kaapistoista matalammat ovat vaatekaappeja, joista lapsi pystyy itse ottamaan/valitsemaan vaatteensa. Korkeaan kaappiin varaisin alaosaan tilaa lapsen leluille ja tavaroille.

Yllä muutamia kuvia suunnittelusta, kalustevalinnoista ja värimaailmasta. Kaikki seinät on samalla värisävyllä, ohjelmasta johtuen ei sitä kaikissa kuvakulmissa näytä oikein.

Alla vinkkejä materiaaleista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: