Tilasommittelu

Ammattipiirustuksen jälkeen opettelimme tilasommittelua.

Muodon peruselementtejä käytiin läpi, sijainti, muoto, suunta. Vakiomuodot ovat kuutio, kartio ja ympyrä. Näiden visuaaliseen vaikuttavuuteen vaikuttavat koko, väri ja pinnan rakenne. Teoriaosuuden paketti oli lyhyt ja ytimekäs.

Teoriaosuuden jälkeen saimme tehtäväksemme ideoida ja rakentaa ”tontille” kaksi eriluonteista muotoa sekä nämä yhdistävä tekijä.

Tavoitteena tilan hahmottaminen ja tutkiminen kolmiulotteisesti, tilan tunnelmaan vaikuttavat tekijät sekä tilanmassan, valon ja varjon merkityksen ymmärtäminen.

Koko malli tuli rakentaa kauttaaltaan valkoisesta materiaalista, kappaleiden muodot olivat materiaaleiltaan vapaasti ideoitavissa ja rakennettavissa. Tontin koko oli 300mm*300mm ja tontilla tuli olla mittakaavaa osoittava ihmisen pienoismalli.

Siitä lähdettiin sitten digimaailmasta ideoita poimimaan ja pohtimaan miten toteuttaa kyseinen tehtävä. Itse päädyin lopulta eräästä lampusta poimimaan ideaa ja sitä sitten ideoimaan. Mistä materiaaleista voisi lähteä toteuttamaan ja mitä materiaaleja kotona olisi valmiiksi käytettäväksi….

Valitsin työmateriaaleiksi maalinsekoitustikkuja, styroksipalloja, pohjalevyn päällystämiseksi kuivattua hiekkaa. Maalinsekoitustikut maalasin ensin pohjamaalilla ja sen jälkeen kiiltävällä valkoisella maalilla kahteen kertaan. Styroksipallojen käsittelyssä maalilla piti olla varovainen jotta se ei sula, joten kevyellä maalin harsotuksella sain pallon pysymään ehjänä.

Pohjalle halusin tuoda kuivatulla hiekalla rosoisuutta, hiekka ”liimattiin” maalilla ensin A3 kokoisen kartongin päälle. Kun se oli kuivunut päälle tuli vielä liimaa ja jälleen antiikin valkoista maalia kahteen kertaan. Kuivuneen kartongin leikkasin sopimaan pohjaksi annetun kapalevyn päälle ja liimasin sen kiinni siihen.

Alemmassa kuvassa näkyvät istuinpenkit samoista sekoitustikuista liimaamalla niitä yhteen, ne maalasin mattavalkoisella.

Työlle annoin nimen Sileää – Karkeaa

”Kaksi muotoa” työn työstämisen aikana saimme vielä toisen tehtävän ”Katse ympäristöön”

Tarkoituksena oli tutkia ympäristöstä löytyviä rakennettuja tiloja ja ottaa niistä kuvia. Kuvattavat kohteet voivat olla niin ulkona kuin sisällä, ei kuitenkaan ihmisiä tai eläimiä, kuvattuna läheltä tai kaukaa.

Kuvien tuli olla seuraavien sanojen innoittamia: jatkuva, runollinen, jännittävä

Ei muuta kuin ympäristöä tutkimaan, onneksi ilma suosi kulkijaa ja otoksia tuli otettua kännykkäkameralla. Ensimmäiseksi vastaan tuli Halikon koivukuja, jossa jatkuvuus mukavasti tuli vastaan koivujen rytmikkäällä etenemällä.

Märynummella kiertelin sairaalan vanhalla alueella ja puutarhaan istutettujen hortensia ryhmien sisällä katselin kuvakulmia ja kukan pitsimäinen rakenne vastoin sinistä taivasta, jossa ohuita pitsiharsoisia pilviä oli mielestäni runollinen.

Ison koivun rungossa oli suuri pahka ja sitä kuvatessa ja kuvaa tarkastellessa siinä oli jännittäviä partoja, uria ja värisävyn vaihteluita, niin se kuva päätyi itselläni tähän tehtävään jännittävä sanan alle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: